Arborist.no Ukategorisert Velkommen til Arborist.no

Velkommen til Arborist.no

Dagens bilde!

Granskudd fra Picea abies. Her lager vi gransirup!

Legg granskuddene i en kasserolle og dekk med vann. Ikke bruk mer vann en nødvendig. Kok opp og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i en snau halvtime.

Granskudd kan høstes nå.

Sil bort granskuddene og mål opp væsken. Som utgangspunkt kan du bruke 3 deler væske og 2 deler sukker. For eksempel: Har du 15 dl væske bruker du 10 dl sukker. Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over middels varme. Kok videre til væsken har tyknet og fått sirupskonsistens. Dette tar litt tid, men glem ikke at sirupen vil tykne ytterligere når den blir avkjølt. Bruk en liten øse og fjern hvit skum som danner seg langsmed kanten underveis i kokingen. Sirupen skifter farge til rosa og etter hvert blir den mørkere rød, helt av seg selv!
Hell den ferdige sirupen over på rene flasker eller glass.

Nam!

 

 

 

Ring nå